SunHolidays.ro
Romana English

Info Santorini

Populație de 15.500 loc.(2011) și cu o suprafață de 79,19 km².

Santorini este un complex de insule din Grecia, rezultat in urma unei eruptii vulcanice puternice de acum 3.600 de ani, ce a determinat fragmentarea unei insule mai mari si formarea unei caldere. Numele oficial este Thira, dar i se spune Santorini in cinstea patronului insulei, Sf, Irini. Santorini este ca un amalgam de campuri aride, sarace in vegetatie, stanci aspre, roci vulcanice, plaje cu nisip negru si mare cat vezi cu ochii.

Insula Santorini este localizata in Marea Egee si este cea mai sudica dintre insulele Cyclade. Capitala insulei este Fira, oras port, alcatuit din strazi inguste, taverne traditionale, magazine asezate pe versantii stincosi, plaje minunate si apa limpede precum cristalul. In Santorini se ajunge cu avionul, sau cu feribotul din portul Pireu. Frumoasa si spectaculoasa insula este si cea mai scumpa, primind anual un numar de turisti de 2 sau 3 ori mai mare decat numarul locuitorilor insulei. 

Atracții turistice
Fira, cetățile grecești (Thira și Akrotiri), Oia (Mânăstirea Santorini), plajele. Localitățile de pe insula Santorini sunt: Fira, Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyrgos,Perivolos și Therasia. Insula Santorini, aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a găsit legendara Atlantida. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case! De altfel, se spune că Santorini este locul în care "sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați".

Erupții vulcanice
Santorini a erupt de mai multe ori cu variate cantități degajate. Scriitorul antic Strabo este primul care a menționat erupțiile vulcanice și a descris apariția unei noi insule în jurul anului 197 î.Hr.. În continuare au avut loc opt erupții vulcanice în anii 46/47, 726, 1570-1573, 1707-1711, 1866-1870, 1925-1928, 1938-1941, 1950 fiind cea mai recentă erupție.

Mare de azur, sate cocoțate pe stânci abrupte... o imagine de pare desprinsă dintr-o carte poștală. Dacă ajungi în Santorini, vei înțelege perfect de ce turiștii adoră insulele grecești. Nuanțele în care se îmbină marea și cerul, clima prietenoasă și atmosfera relaxantă sunt câteva dintre atu-urile acestei insule. 

Poți descoperi farmecul și frumusețea insulei în minicroaziere de-a lungul coastei, cu vizitarea vulcanului insulei, Nea Kameni. Pe uscat, îți recomand un tur al cramelor din Santorini și al satelor tradiționale grecești. Vinul santorinez este renumit în întreaga lume. Poate pare greu de crezut că de pe o insulă stâncoasă poți obține vinuri în cantitate atât de mare și de o calitate atât de bună. Secretul aromei vinului din Santorini constă în solul vulcanic. Dacă vrei să deguști minunatele vinuri, mergi într-un circuit organizat special, în care vizitezi trei crame și savurezi 12 tipuri de vin.

Vacanță în Santorini cuprinde neapărat o incursiune la Oia, pentru apusul de soare celebru, și la Fira, cel mai mare oraș al insulei, cocoțat pe vârful unei stânci a calderei. Aglomerat și zgomotos, este “inima” insulei, locul de unde pleacă autobuzele în toate colțurile insulei.

Trebuie neapărat să-ți faci timp și să ajungi la Megalochori, un sat pitoresc, cu case tradiționale și conace vechi, unde, pe vremuri, locuiau negustorii bogați și proprietarii de podgorii. Casele au curți interioare și sunt înconjurate de ziduri înalte, cu porți mari, din lemn masiv, care aveau rolul de a-i proteja pe proprietari de atacurile piraților. Este de apreciat efortul localnicilor, care au păstrat caracteristicile și frumusețea acestei așezări. 

Chiar dacă multe dintre casele vechi s-au deteriorat, ele au fost restaurate cu grijă și le-a fost redată strălucirea de odinioară. În centrul satului găsești o piațetă frumoasă, cu taverne și copaci, la umbră cărora poți savura o cafea. Piațetă este inima satului, locul în care se strâng sătenii pentru discuții de seară. De aici pornesc străduțe pietruite și ulițe, care te invită la o plimbare. 

Vothonas este cel mai ciudat sat de pe insulă, cu o arhitectură unică. O rețea întortocheată de poteci te conduce din sat până la casele construite în stânci. Nu rata biserica Sf. Ana, construită în 1827, cea mai veche din sat. 

Croaziera la Apus de Soare!

Croaziera Caldera – Cina la bord – apus de soare

Transport: caiacul/ Durata: de la ora 17:30 pana dupa apusul soarelui/ Plecare: Portul Athinios

Tarif: 47 € (este inclusa cina la bord, bauturi cu bauturi racoritoare vin la discretie in timpul mesei)

Sugestii: jacheta pentru seara la bordul vaporului.

Luni /Sambata: Engleza, Germana.

Lasa-te purtat de vapoul tranditional intr-o seara romantica de-a lungul coastei formata de Craterul vulcanic, privind cu soarele atinge marea. Te vei putea bucura de minunatul colorit al stancilor vulcanice si de renumitul apus de soare “santorian”, toate acestea acompaniate cu muzica buna, un bufet traditional grecesc si vin la discretie. Un mod placut de a-ti incepe seara.

Croaziera in jurul Vulcanului si apus de soare in Oia

Urcare pe Vulcan – apa termala – Insula Thirassia – apus de soare in Oia

Transport: caiacul/ Durata: de la ora 11:15 pana la apus/ Plecare: Portul Athinios

Tarif: 40 € (nu este inclusa masa sau baururile si nici intrarea la Vulcan 2€)

Sugestii: pantofi sport pentru a te putea catara pe vulcan, palarie, crema de plaja, sticla cu apa, costum de baie, prosop de plaja.

Se organizeaza zilnic: Engleza, Spaniola, Italiana Mierc/Vin/Samb: Germana Mierc: Franceza

In timpul acestui tur vei avea ocazia sa vizitezi vulcanul activ din Santorini, vei putea sa mergi pe lava uscata pana in varful vulcanului si chiar vei simti caldura acestuia sub picioare, iar din loc in loc vei vedea cum aburi de gaze sulfuroase sunt emanati de Vulcan. Urmatoarea oprire a croazierei va fi la izvoarele termale unde vei putea innota intr-ul Jacuzzi natural (3536° C). Spre finalul excursiei vaporul acosteaza in insula Thirassia unde te poti relaxa la plaja, poti vizita oraselul sau poti doar sa te relaxezi luand masa la unul dintre restaurantele pescaresti. Dupa insula Thirassis vaporul va acosta in portul Armeni de unde se ajunge in oraselul Oia fie urcand scarile fie traditional, pe magar. In Oia vei avea timp liber pentru cumparaturi si pentru a admira faimosul apus de soare. Autocarul te va astepta dupa aspusul soarelui in parcare si te va duce inapoi la hotel (in Oia nu este ghid insotitor)

Croaziera Caldera

Urcare pe Vulcan – Apa termala – Insula Thirassia

Transport: caiacul/ Durata: de le ora 11:15 la 17:00 aprox./ Plecare: Portul Athinios

Tarif: 36 € (nu este inclusa masa sau baururile si nici intrarea la Vulcan 2€)

Sugestii: pantofi sport pentru a te putea plimba pe vulcan, palarie, crema de plaja, sticla cu apa, costum de baie, prosop de plaja.

Se organizeaza zilnic: Engleza, Spaniola, Italiana Mierc/Vin/Samb: Germana Mierc: Franceza

Prima oprire va fi pe Insula Kameni, unde vei avea ocazia sa vizitezi vulcanul activ din Santorini, vei putea sa mergi pe lava uscata pana in varful vulcanului si chiar vei simti caldura acestuia sub picioare, iar din loc in loc vei vedea cum aburi de gaze sulfuroase sunt emanati de Vulcan. Nea Kameni s-a format in urma unei eruptii vulcanice intre anii 1550-1500 i.e.n., astfel s-a format Caldera si o a doua insula, Thirasia. Urmatoarea oprire a croazierei va fi la izvoarele termale unde vei putea innota intr-ul Jacuzzi natural (35-36° C). La finalul excursiei vaporul acosteaza in insula Thirassia unde te poti relaxa la plaja, poti vizita oraselul sau poti doar sa te relaxezi luand masa la unul dintre restaurantele pescaresti.

Orasele traditionale din partea de Nord a Insulei, iar la final minunatul apus de soare din Oia

Panagia Episcopi-Mesa Gonia-Pyrgos-Imerovigli-Apus de soare in Oia

Transport: autocar/ Durata: de la ora 15:00 pana dupa apus.

Tarif: 26 € (nu include masa si bauturile)

Sugestii: pantofi sport, apa.

Vineri/Sambata: Germana, Engleza Joi/Vineri: Franceza

In timpul acestui tur veti pueta vizita satele cele mai pitoresti de pe insula. Prima noastra oprire este la Manastirea Panagia Episcopi construita in secolul XI si satul Mesa Gonia, „satul fantomelor” ce a fost parasit dupa cutremurul din 1956. Vom continua excursia cu Pyrgos, vechea capitala, cel mai inalt punct de pe insula, de unde vom porni intr-o plimbare pe stradutele inguste si serpuite pana la Castelului Venetian. Continuam drumul cu autocarul spre Imerovigli, unde vom admira cea mai minunata priveliste asupra vulcanului, tot de aici se poate observa Skaros, stanca proeminenta ce inca mai are urmele vechii cetati. Ultima noastra oprire si cea mai impresionanta, va fi in oraselul Oia pentru cumparaturi si pentru uluitorul apus de soare.

Orasele traditionale din partea de Sud a Insulei si Plaja Perivolos

Profitis Elias-Megalochori-Vinaria Boutari - Akrotiri-Emborio-Plaja Perivolos

Transport: autocar/ Durata: de la ora 10:00 la ora 14:30 aprox.

Tarif: 30 € (nu include masa si bauturile, sunt incluse intrarea la Vinarie si degustarea de vinuri)

Sugestii: pantofi sport, palarie, crema de plaja, costum de baie si prosop de plaja.

Sambata: Engleza, Germana

Acest tur include vizitarea catorva orasele traditionale. Prima oprire va fi la Manastirea Profitis Elias cel mai înalt punct din Santorini de unde veti putea sa va bucurati de panorama frumoasa a intregii insule. Urmeaza spectaculosul oras Megalochori, cunoscut pentru sutele de case vopsite traditional in alb si albastru si pentru bisericile sale frumoase, totodata este cea mai mare zona viticola de pe insula. Ne vom opti la Vinaria Boutari unde vom face un mic tur, vom urmari un scurta prezentare despre modul traditional in care este facut vinul urmat binenteles cu o degustare de vinuri. Apoi, ne vom intrepta spre partea de Sud a insulei, oprindu-ne binenteles pentru a face cateva poze minunate Farului. Urmatoarea oprire este la situl arheologic din Akrotiri, una dintre cele mai importnte asezari antice din Marea Egee. Continuam turul ajungand in pitorescul sat Emporio, cu strazi inguste si serpuite, cu mori de vant, toate acestea adaugand un plus de frumusete si unicitate locului. Puteti admira, de asemenea, castelul construit de venetieni... Ultima oprire va fi în Perivolos, unde ne vom putea bucura de o plimbare pe faleza sau ne putetem relaxa la o taverna pe malul marii.

Turul cultural al Insulei Santorini

Muzeul Culturii Lignos – Messaria - Muzeul si Vinaria Kotsoyannopoulos - plaja Monolithos

Transport: autocar/ Durata: de la ora 10:00 la 14:30 aprox

Tarif: 35 € (include intrarea la vinarie si degustarea de vinuri, intrarea la Muzeul de Cultura, nu sunt incluse masa si bauturile)

Duminica: Engleza/Germana

Turul incepe cu vizita la Muzeul de Cultura construit intr-o pestera in 1861 in Kontochori, langa Fira. Muzeul era in trecut o vinarie ce acum gazduieste ateliere de lucru pentru diverse mestesuguri traditionale. Continuam cu oraselul Messaria, aflat in centrul insulei, existenta sa dateaza inca din sec. al XVII-lea, iar in sec. al IX-lea a fost centrul industrial al insulei. Arhitectura originala a orasului este interesanta, fiind o combinatie intre case grandioase si case sapate in forma de pestera in stanca vulcanica. Urmatoarea oprire este la Muzeul Kotsoyannopoulos, o extraordinara pestera naturala ce prezinta evolutia vinului pornind de la anul 1660 pana la 1970, la final turul incheindu-se cu o degustare de vinuri. Excursia se termina pe plaja din Monolithos unde va puteti bucura de plaja si mare sau puteti lua masa la una din tavernele cu specialitati de peste.

Tarifele sunt de persoana

Tarif / Copil 0/5 gratuit (nu va avea loc in autobuz)

Tarif / Copil 6-12 50% din tariful adultului.

Anularile vor fi acceptate pana la ora 19:00, ziua dinaintea excursiei, dupa aceasta ora penalizarea va fi 100%.

Turistii care nu se prezinta la locul si ora de intalnire pentru excursie vor fi penalizati 100%.

Grupul minim pentru excursiile cu autocarul este de 15 persoane

In conditii de vreme nefavorabila sau alt tip de incidente neprevazute excursia poate sa fie anulata, sau se modifice ziua de plecare sau traseul

ATENTIE! Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure).